Oamenii străzii au luat cu asalt centrul de noapte

1482
654

News De cand iarna s-a instalat in judetul Botosani, unitatea din municipiu functioneaza la capacitate maxima asigurand confortul termic persoanelor fara adapost. Veniti de prin case parasite, canale sau de pe langa ghenele de gunoi, oamenii strazii au parte in aceste zile friguroase de conditii umane.

In centrul de noapte, acestia au fost spalati, au primit hrana, asistenta medicala si sociala Centrul de noapte pentru persoane fara adapost are in schimb doar 40 de locuri. "Conditiile care trebuie sa le indeplineasca sunt: trebuie sa fie persoane cu domiciliul in municipiul Botosani, persoane care din diferite motive si-au pierdut locuinta si nu au un domiciliu stabil, nu realizeaza venituri care sa le permita sa inchirieze o locuinta. In momentul de fata toate locurile din centrul de noapte sunt ocupate", a spus Dorin Burlacu, director Serviciul Public de Asistenta Sociala.

Directorul Serviciul Public de Asistenta Sociala a tras un semnal de alarma catre Consiliul Judetean si Prefectura, ca sa gaseasca noi spatii de cazare. Pana in momentul de fata nu a primit niciun raspuns. Problema este ca meteorologii anunta zile friguroase cu ninsori, iar acesti oameni fara adapost nu vor avea unde sa se incalzeasca si risca sa devina victimele frigului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here