23.3 C
Botoșani
sâmbătă, 2 iulie 2022

Oamenii din Trușești se pregătesc să iasă în stradă. S-au săturat de minciunile șefilor de la Nova Apaserv

Locuitorii comunei Trușești s-au săturat de incompetența șefilor de la Nova Apaserv și de promisiunile reprezentanților Consiliului Județean Botoșani. Oamenii sunt hotărâți ca mâine dimineață să iasă în centru comunei și să protesteze.

Zeci de mii de botoșăneni stau fără apă din cauza incompetenței și dezinteresului șefilor Nova Apaserv, o societate aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani și care are peste 500 de salariați. Probleme au fost și în anii trecuți dar parcă vara aceasta cei care conduc Nova Apaserv sunt depășiți și habar nu au ce trebuie să facă.

Primarul comunei Trușești este revoltat și spune că este strigător la cer ceea ce se întâmplă.

“Am aflat și eu că se va organiza un protest pentru apă. Probleme sunt de vreo două săptămâni. Am în comună cămin de bătrâni, casă de copii… Am vorbit cu directorul de la Nova Apaserv și mi-a spus că acea conductă trece printr-un iaz și că acolo este avaria. Dar ce caută conductă prin iaz? Conducta de la Ștefănești la Trușești este din 1981, este din azbest. Ei nu au investit deloc. Ei când veneau la o intervenție, îmi cereau buldoexcavatorul de la primăriei pentru că nu aveau. Am venit dar nu avem motorină. Le dădeam eu 100 de lei să pună motorină și să rezolve avaria. E strigător la cer. Este secetă, oamenii nu au apă în fântâni. Le-am cerut să facă o programare și să anunțe că în ziua respectivă vor da trei ore apă iar oamenii să se pregătească”,  ne-a spus Petru Grișa Ailenei, primarul comunei Trușești.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA