18.4 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

O treime din padoc este gol iar pe străzi sunt din ce în ce mai mulţi câini. VEZI ce spun reprezentanţii primăriei

cainipietonal920

Problema câinilor maidanezi tinde să ia din nou amploare. Numărul câinilor fără stăpân a crescut considerabil în ultimele luni şi asta se datorează faptului că de mai bine de o lună de zile nu s-a mai capturat niciun maidanez.

Reprezentanţii primăriei spun că au încercat o externalizare a tot ceea ce înseamnă activitate de ecarisaj dar între timp s-a modificat legea şi câinii nu mai pot fi capturaţi de către agenţi economici ci doar de către angajaţii primăriilor.

„Am scos la licitaţie tot ce înseamnă gestionarea problemei câinilor fără stăpân. La sfârşitul acestei luni trebuia să se depună ofertele. Totul era în grafic, delegam o parte din atribuţiile DSPSA către un operator privat. S-au anulat normele metodologice de aplicare a ordonanţei 155, adoptate pe 23 decembrie 2013. Acum, nu au voie să captureze câini decât unităţile administrativ teritoriale, cu salariaţii lor. Parcă ducem uraniu şi trebuie să fie cu regim special”, a spus viceprimarul Eugen Ţurcanu care a adăugat:

„Vom lăsa să meargă mai departe licitaţia şi vom delega măcar partea de gestionare a padocului şi a asistenţei medicale. Cu salariaţii primăriei vom merge la capturat câini. Altă soluţie nu există. Câini nu s-au mai prins din lua iunie când a expirat contractul cu firma Trio Construct. Oricum pe final de contract s-au prins mai puţini câini pentru că suma pe care o aveau la dispoziţie era foarte mică”.

Paradoxal este faptul că padocul nu este plin dar în schimb sunt mai mulţi câini pe străzi. Viceprimarul Eugen Ţurcanu spue că la ora actuală sunt peste 300 de locuri libere în padoc.

„Capacitatea padocului este de 960 de locuri şi avem vreo 620 de câini. Am fost ajutaţi de asociaţia ADOR care s-a ocupat de adopţiile internaţionale. Din octombrie anul trecut şi până acum, s-au adoptat vreo 600 de câini. E un lucru lăudabil şi le mulţumesc pentru sprijinul acordat”, a mai afirmat viceprimarul municipiului.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA