12.9 C
Botoșani
vineri, 24 martie 2023

O primărie din județul Botoșani va solicita despăgubiri mai multor firme de transport

Unii transportatori de marfă care au circulat pe un drum comunal aflat în garanție ar putea fi puși la plata unor despăgubiri. Drumul s-a deteriorat, garanția constructorului a fost pierdută iar reprezentanții primăriei intenționează să se îndrepte împotriva transportatorilor.

După începerea lucrărilor la drumul Botoșani – Ștefănești, camioanele ar fi trebuit să circule pe traseul Botoșani – Săveni – Manoleasa – Ștefănești. Nu toți transportatorii au respectat acest traseu deoarece era mult mai lung, unii preferând să circule pe drumul comunal Stăuceni – Tocileni – Victoria, un drum care nu a fost proiectat pentru circulația camioanelor de peste 7,5 tone. Pentru că drumul era încă în garanție, constructorul a notificat Primăria Stăuceni că nu s-au respectat condițiile de trafic iar această garanție a fost retrasă. Între timp, drumul s-a deteriorat și ar trebui reparat cu bani din bugetul local. Cozmin Epuraș, primarul comunei Stăuceni, este hotărât să se îndrepte acum împotriva firmelor de transport.

“Am făcut demersuri la Instituția Prefectului, am discutat personal cu domnul prefect, cu șeful Inspectoratului Județean de Poliție. Acel cel drum este proiectat pentru 7,5 tone iar în ultimul an au trecut camioane care aveau mult peste 7,5 tone. Garanția drumului era până iulie 2023 dar este pierdută. Constructorul a filmat mașinile cu tonaj mare și ne-a trimis o adresă că nu s-a respectat tonajul pentru care a fost proiectat drumul. Noi monitorizăm 24 de ore din 24 tot ce înseamnă trafic greu în comună. Am luat legătura cu o firmă de avocatură și ne vom îndrepta în instanță împotriva transportatorilor care au intrat cu camioanele de peste 7,5 tone pe drumurile comunale din Stăuceni. Sunt două drumuri. Este vorba de drumul comunal DC 30 și DC 30A. Ne vom îndrepta împotriva lor în vederea recuperării prejudiciului”, a spus Cozmin Epuraș, primarul comunei Stăuceni.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA