4.4 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

O primărie din judeţul Botoşani va oferi tinerilor câte 10 ari de teren, pentru construcţia de case

case in constructie

În judeţul Botoşani, majoritatea comunelor şi oraşelor se confruntă cu o scădere semnificativă a populaţiei. Numărul deceselor este mai mare comparativ cu numărul naşterilor iar tinerii pleacă în Spania, Italia sau alte ţări din Uniunea Europeană şi nu doresc doresc să mai revină acasă.

Autorităţile locale din judeţul Botoşani au început să caute soluţii pentru a nu se ajunge la dispariţia unor localităţi, în următorii ani. Un exemplu este comuna Roma unde executivul primăriei va oferi tinerilor suprafeţe de teren pentru construcţia de case.

asiminicesei roma„Intenţionăm să demarăm anul viitor un program prin care să oferim tinerilor locuri de casă. Avem în zona Cotârgaci o porţiune de teren care aparţine şcolii. Suprafaţa este de zece hectare dar în primă fază vom utiliza două-trei hectare. Vor fi loturi de câte zece ari. Drumul va fi asfaltat, vor fi toate utilităţile necesare. Vom stabili o formă legală de atribuire a terenului pentru construcţia de case”, ne-a spus Mihai Asiminicesei, viceprimarul comunei Roma.

În plus, autorităţile comunei Roma intenţionează să introducă în intravilan o suprafaţă de aproximativ 300 de hectare de teren, unde să existe toate utilităţile necesare. Scopul este atragerea de investitori şi dezvoltarea economică a comunei.

„Am început planul urbanistic general. Ultima dată a fost făcut în 2001. Vom introduce porţiuni mari în intravilanul comunei. Vor fi introduse în intravilan aproximativ 300 de hectare astfel încât să se poată construi inclusiv locuinţe şi să încercăm atragerea de investtori”, a adăugat viceprimarul comunei Roma.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA