3.5 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

O primărie din judeţul Botoşani pregăteşte proiecte de 10 milioane de euro

Lucian Trufin, primar Vlasinesti

Primăria comunei Vlăsineşti a implementat în ultimii ani proiecte în valoare de aproximativ patru milioane de euro iar acum se pregăteşte de o nouă serie de de investiţii. Valoarea proiectelor care vor fi implementate în următorii cinci-şase ani este de zece milioane de euro.

Lucian Trufin, primarul comunei Vlăsineşti susţine că o mare parte din proiectele cu finanţare europeană au fost finalizate iar în momentul de faţă mai sunt în derulare câteva proiecte cu o valoare mai mică.

„De când sunt primar, am absorbit fonduri europene şi guvernamentale de aproximativ patru milioane de euro. Anul acest am încheiat cel mai important proiect al comunei Vlăsineşti, un proiect început din 2009. Este un proiect care a însemnat reabilitarea a zece kilometri de drum comunal, un centru after school şi un cămin cultural modernizat. Am mai avut un proiect important şi suntem singura comună din ţară care este beneficiara a măsurii 221 – Prima împădurire a terenurilor agricole. Am reuşit să împădurim 39 de hectare de teren. Urmează să avem recepţia finală. Mai avem un proiect în derulare prin Grupul de Acţiune Locală Valea Başeului de Sus.. refacem 1,5 kilometri de trotuare în comuna Vlăsineşti precum şi amenajarea unei piste de biciclişti. Am construit o bază sportivă. Mai sunt o serie de investiţii cu o valoare mai mică”, a precizat Lucian Trufin.

Proiecte de peste 10 milioane de euro

Pentru perioada 2014-2020, primăria comunei Vlăsineşti va implementa proiecte în valoare de peste zece milioane de euro, cea mai mare investiţie fiind în reţelele de apă şi canalizare. „Un proiect care trebuie realizat este cel privind apa potabilă şi sistemul de canalizare. Avem proiectul tehnic pregătit şi cum se deschide finanţarea îl vom depune. Este un proiect complementar celui de la Consiliul Judeţean. Aşteptăm şi proiectul Consiliului Judeţean pentru că noi nu avem sursa de apă”, a spsu Lucian Trufin care a adăugat în afara proiectelor mari se vor realiza şi o serie de investiţii cu bani din bugetul local. Este vorba de amenajarea unui cabinet stomatologic, reabilitarea sediului grădiniţei din Sârbi, amenajarea unui parc de 1000 mp pătraţi în Vlăsineşti, construirea unei tribune la baza sportivă precum şi un serviciu de monitorizare cu camere video, la intrările în localităţi şi în intersecţii.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA