0.6 C
Botoșani
marți, 29 noiembrie 2022

O primărie din judeţul Botoşani demarează în acest an investiţii de peste 200 de miliarde în drumuri

drum european flamanzi

Locutorii oraşelor din judeţul Botoşani încep în sfârşit să simtă că trăiesc într-un mediu urban. De vreo doi ani au început să se asfalteze drumurile naţionale care traversează oraşele iar de anul acesta, primăriile de oraşe vor demara proiecte de modernizare a străzilor.

Un astfel de exemplu este oraşul Darabani. Primăria va demara două proiecte în valoare totală de 216 miliarde de lei vechi, din aceşti bani urmând să se asfalteze peste 12 kilometri de drum, să se refacă trotuarele şi să se amenajeze parcări.

„Banii au venit spre sfârşitul lunii noiembrie şi nu am mai putut începe lucrările în 2014. Am făcut plăţi doar pentru partea de proiectare. Drumul de la Corneşti are 1,18 kilometri iar valoarea este de 18 miliarde. Al doilea proiect care reprezintă asfaltare şi modernizare drumuri în localitatea Darabani, cuprinde asfaltarea 11,5 kilometri iar valoarea investiţiei este de 198 de miliarde de lei vechi. Finanţarea este de la bugetul de stat”, a spus Corneliu Aroşoaie, primarul oraşului Darabani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA