22.5 C
Botoșani
joi, 11 august 2022

O primărie din judeţul Botoşani acordă scutiri de impozit pentru agenţii economici care investesc peste 200.000 de euro şi creează minim trei locuri de muncă

bani ajutoare foto radioiasi

Primăriile din judeţul Botoşani au început să acorde facilităţi fiscale în speranţa că vor atrage agenţi economici interesaţi să-şi dezvolte afacerile. Spre exemplu, cine investeşte peste 200.000 de euro şi creează minim trei locuri de muncă, nu va plăti impozit pe terenuri şi clădiri timp de trei ani.

O astfel de măsură a fost luată în comuna Vlăsineşti acolo unde primăria a stabilit inclusiv zona unde pot fi realizate investiţiile. Lucian Trufin, primarul comunei Vlăsineşti, susţine că de curând a primit avizul Consiliului Concurenţei şi că poate pune în aplicare această facilitate fiscală acordată investitorilor.

Lucian Trufin, primar Vlasinesti
Lucian Trufin, primar Vlasinesti

“Am creat un plan urbanistic general şi am delimitat câteva zone de dezvoltare. Zona dintre Săveni şi Vlăsineşti am gândit-o ca o zonă de dezvoltare economică. După aproape cinci luni, am obţinut şi avizul Consiliului Concurenţei din România. Astfel, vom acorda facilităţi fiscale investitorilor care deschid afaceri în comuna Vlăsineşti. Putem acorda scutiri de impozit pentru terenuri şi clădiri. Am pus două criterii şi anume valoarea investiţiei şi locurile de muncă. Pentru o investiţie de minim 30.000 de euro şi un loc de muncă creat, reducerea impozitului este de 50%. Pentru o investiţie între 75.000 şi 200.000 de euro şi trei angajaţi, reducerea este de 70%. Pentru o investiţie de peste 200.000 de euro şi peste trei angajaţi, va fi o scutire de impozit pe teren şi clădiri timp de trei ani de zile”, ne-a spus Lucian Trufin primarul comunei Vlăsineşti.

Acesta a precizat că a avut discuţii cu mai mulţi agenţi economici din judeţul Botoşani şi din alte judeţe ale ţării, cu privire la aceste facilităţi fiscale. El se aşteaptă ca în următorii ani, zona dintre Săveni şi Vlăsineşti să devină una industrială.

“Am avut discuţii cu agenţi economici interesaţi să investească în Vlăsineşti. De altfel, între Săveni şi Vlăsineşti au început să apară firme noi. În acea zonă se pot dezvolta afaceri pe procesare, comerţ, servicii”, a adăugat primarul comunei Vlăsineşti.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA