-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

O primărie a finalizat împădurirea a 39 de hectare de teren. Este singurul proiect din România

padure1

Primăria comunei Vlăsineşti a finalizat în acest an un proiect care a vizat împădurirea a 39 de hectare de teren. Acesta a fost singurul proiect depus de către o primărie din România şi care a fost acceptat la finanţare.

Lucian Trufin, primarul comunei Vlăsineşti spune că lucrările de împădurire au fost finalizate dar urmează o perioadă de monitorizare plus o serie de lucrări de întreţinere. Aceste costuri vor fi suportate din bugetul local iar primăria Vlăsineşti nu va putea accesa subvenţii aşa cum primesc agenţii economici care au implementat astfel de proiecte.

„Este unicul proiect din România care a fost depus de o administraţie publică locală pe măsura 221, prima împădurire a terenurilor agricole. Am depus cererea de plată, a fost aprobată. Acum suntem în faza de monitorizare. Am reuşit să împădurim 39 de hectare. De acum se fac lucrări de întreţinere. Din păcate, administraţiile publice sunt văduvite de două subvenţii de care mediul privat beneficiază. Este vorba de bani pentru pierderea pământului agricol şi bani pentru lucrările de întreţinere. Toate aceste cheltuieli revin administraţiilor publice locale”, ne-a spus Lucian Trufin, primarul comunei Vlăsineşti.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA