3 C
Botoșani
vineri, 1 decembrie 2023

Caz de malpraxis confirmat la Maternitatea Botoşani. Un profesor universitar din Iaşi s-a pronunţat

maternitatefinalizata21

O familie din comuna Ungureni a acuzat medicii de la Maternitatea Botoşani, de malpraxis, iar la scurt timp s-a demarat o anchetă în acest caz. O primă concluzie a venit zilele trecute iar aceasta se pare că dă dreptate familiei Profir.

Profesorul universitar din Iasi, Mircea Onofriescu, a analizat raportul medical intocmit la Botosani, in urma presupului caz de malpraxis de la Maternitate. Dupa cele precizate de acesta in raspunsul catre Spitalul Judetean, reiese ca au existat deficiente in evolutia travaliului femeii de 36 de ani din Ungureni, care a fost operata de patru ori si care a aflat de la medici ca bebelusul a murit.

Ca urmare a acestui raport, Comisa de Disciplina se va intalni saptamana aceasta, urmand sa decida ce sancţiune va aplica.

“Conform raportului facut de domnul profesor Onofriescu, dansul apreciaza ca au existat deficiente in monitorizarea evolutiei travaliului motiv pentru care propune santionarea prin comisie de disciplina a medicului curant. Noi am inaintat acest raport catre comisia de disciplina si asteptam intrunirea comisiei in aceasta saptamana. Exista o comisie la nivelul DSP-ului care este abilitata sa stabileasca un eventual caz de malpraxis si chiar la Colegiul Medicilor”, a declarat Angela Turcanu, director medical.

In timp ce ancheta este in plina desfasurare, sotii Profir din comuna Ungureni se pregatesc sa-i faca praznic bebelusului pe care l-au pierdut de mai bine de o luna.

profir dumitru

“Politia a spus ca imi trimite raspuns, nu mi-a trimis, de la spital au spus ca atunci cand primesc raspuns de la Iasi ma anunta, nu am auzit nimic pana acum. Trebuie sa mergem mai departe ca nu e de lasat. Noi am pierdut un copil si cine e vinovat sa plateasca”, a spus Dumitru Profir.

De altfel, in paralel Politia si Colegiul Medicilor fac investigatii in presupusul caz de malpraxis.

Mai citeşte: Durere sfâşietoare într-o familie din judetul Botoşani! Bebeluşul a murit la câteva ore dupa naştere, iar familia acuză medicii de malpraxis

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA