-3.8 C
Botoșani
sâmbătă, 9 decembrie 2023

O nouă tulpină de COVID-19. OMS trage semnalul de alarmă cu privire la apariția tulpinei „XE”

După doi ani în care activitățile întregii populații au fost paralizate din cauza pandemiei de COVID și normalitatea pare să se fi așternut în cele mai multe state din lume, OMS vine cu un avertisment sumbru.

OMS trage semnalul de alarmă cu privire la apariția tulpinei ”XE”. Organizația Mondială a Sănătăți spune că virusul nu a plecat dintre noi, ci din contră. Acesta continuă să circule pe întreg Globul și să se răspândescă cu repeziciune. Instituția a raportat în ultima perioadă apariția a nu mai puțin de trei variante noi ale Omicronului denumite: XD, XF și XE, ultima fiind cea mai periculoasă.

Astfel, XD și XF sunt sunt variante rezultate din Delta și Omicron, în timp ce XE este produsul combinație dintre varianta originală a Omicron (BA.1) și BA.2.

Prima depistare a acestei noi versiuni a coronavirusului a avut loc pe 19 ianuarie în Marea Britanie, iar de atunci au fost confirmate 637 de cazuri în țară. XE a ajuns, de asemenea, în Thailanda și Israel.

Autorităţile au anunţat ultimul bilanţ al infectărilor şi deceselor cauzate de COVID-19 în România.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.332 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 97 mai puține față de ziua anterioară. 160 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Sursa: RTV.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA