23 C
Botoșani
duminică, 14 august 2022

O nouă tentativă de a prelua cinematograful Unirea: “Suntem singurii care putem da valoare acelei clădiri”

Primarul Cătălin Flutur a reluat demersurile pentru preluarea Cinematografului Unirea și spune că municipalitatea are nevoie de această clădire pentru a o transforma într-un modern centru multicultural.

De fiecare dată când se schimbă ministrul Culturii, reprezentanții primăriei trimit solicitări pentru transferul cinematografului Unirea. De curând, primarul Cătălin Flutur a trimis o solicitare ministrului Culturii pentru transferul clădirii cinematografului Unirea. Intenția autorităților locale este de a accesa o finanțare europeană în vederea modernizării și extinderii clădirii. Cinematograful va fi păstrat iar în spațiile care se vor construi își va desfășura activitatea Filarmonica Botoșani.

“Am refăcut adresele către noul ministru al Culturii și către administratorul special de la RADEF pentru preluarea cinematografului. Este o idee la care nu renunț. Suntem singurii care putem da valoare acelei clădiri, singurii care putem prelua personalul, să dăm filme și să plătim oamenii. Ne interesează această clădire pentru că este într-o zonă centrală și vrem să facem un centru multicultural. Vrem să mutăm Filarmonica și să nu mai plătim o căruță de bani chirie la Casa Sindicatelor”, a precizat primarul Cătălin Flutur.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA