15.3 C
Botoșani
joi, 26 mai 2022

O nouă solicitare de heliport la Botoşani. Pacienţii care trebuie transferaţi noaptea la Iaşi sunt puşi în pericol

elicopter smurd (5)

Pe timpul noptii elicopterul SMURD nu are unde sa aterizeze pentru a prelua pacientii in stare grava. Cum in municipiu nu exista un heliport, ambulanta aeriana nu poate veni noaptea dupa bolnavi, iar acestia sunt dusi la spitalele din Iasi cu ambulantele terestre.

Se pierde mult  timp, iar starea jalnica a drumului de la Botosani pana la Targu Frumos le pune bolnavilor viata in  pericol. Aceasta situatia a fost semnala de directorul de la Serviciul Judetean de Ambulanta care a solicitat sa se ia masuri. O solutie ar fi ca pacientii sa fie dusi cu ambulanta pana la Aeroportul din judetul Suceava si de  acolo sa fie preluati de elicopter, numai ca aeroportul se inchide la ora 22:30.

„Avand in vedere cazurile grave care apar in judet atat noaptea, cat si ziua cand beneficiem de ambulanta aeriana, noaptea nu, numarul mic de medici, starea drumului pana la Targu Frumos cand si o persoana sanatoasa suporta greu, trebuie sa incercam sa facem ceva ca sa beneficieze pacientii. Noi solicitam infiintarea unui heliport la Botosani sau daca nu sa vorbim cu cei de la Suceava sa avem acces la aeroport in timpul noptii de la 22:30 pana la 05:30 dimineata”, a declarat  Liliana Mateciuc, director SJA.

Aceasta problema este una mai veche si pare greu de rezolvat. Pana cand la Botosani va  exista un heliport, singurii care vor avea de suferit vor fi bolnavii, cei care cotizeaza luna de luna la  fondul de sanatate pentru a fi ingrijiti cum trebuie atunci cand e nevoie.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA