18.4 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

O NOUĂ PROMISIUNE. Singurul drum național de pământ din România va fi asfaltat anul viitor

drum dn 24c manoeasa-radauti prut (5)

Senatorul PSD Doina Federovici a declarat miercuri, 16 septembrie, că Ministerul Transporturilor va aloca în bugetul de anul viitor sumele necesare pentru finalizarea modernizării Drumului Național 24C  Manoleasa – Rădăuți-Prut.

Într-o întâlnire de lucru la nivelul grupului PSD de la Senat, ministrul Transporturilor, Iulian Matache a dat asigurări senatorului de Botoșani că lucrările de modernizare ale singurului drum național de pământ, semnalat inițial de către primul ministru Victor Ponta, vor fi finalizate în mod cert în cursul anului 2016.

“L-am întrebat în mod expres pe domnul ministru dacă va fi asigurată finanțarea pentru DN 24C. Am reamintit faptul că în cursul unei vizite în județul nostru, domnul prim ministru Victor Ponta și-a asumat personal angajamentul de a moderniza acest segment de drum. Știu că până în momentul de față s-au făcut lucrări ample, dar am vrut să mă asigur că vor fi bani pentru finalizare proiectului. Iar domnul ministru a spus că în mod cert CNADNR va avea în bugetul de anul viitor banii necesari”, a declarat viceliderul senatorilor PSD, Doina Federovici.

Până în momentul de față, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România executat o serie de lucrări constând în reproiectarea drumului la cotele de nivel corespunzătoare, așternerea stratului de balast, realizarea fundației drumului și a canalelor colectoare, precum și întărirea scurgerilor laterale.

Conform reprezentanților CNADNR pentru finalizarea drumului mai trebuie să se toarne două straturi de asfalt, respectiv cel de legătură și cel de uzură, operațiuni ce vor fi realizate anul viitor.

În decembrie 2012, imediat după învestirea noului Guvern USL, premierul Victor Ponta și-a arătat surprinderea într-o ședință a Executivului că în România încă există drumuri naționale neasfaltate și a promis atunci că va aloca bani pentru modernizarea DN 24c.

“Pietruit ca pe vremea romanilor! Să aveți grijă, acum când faceți bugetul să asfaltăm drumul acela. E de râsul lumii, ca în secolul 21 să avem drum național către vamă, dar neasfaltat”, afirma atunci premierul Victor Ponta.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA