-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

O nouă investiţie la Modern Calor. Primăria va aloca 800.000 de euro în cursul anului viitor

modern calor

Primăria municipiului Botoşani va continua investiţiile în sistemul de termoficare. În cursul anului viitor se va moderniza rampa de păcură, investiţie preconizată să se finalizeze în jumătate de an şi care va costa circa 800.000 de euro.

Primarul Ovidiu Portariuc susţine că este o investiţie foarte importantă ţinând cont de faptul că există riscul ca Rusia să sisteze furnizarea gazului către România.

„Continuă proiectul de reabilitare termică. Un alt obiectiv important este refacerea rampei de păcură. Este un obiectiv mai puţin vizibil dar este de o importanţă vitală pentru Botoşani, în contextul în care există ameninţări vis-a-vis de scăderea presiunii sau de inexistenţa livrării de gaz. Centrala termică municipală poatefi oricând comutată pe alimentarea cu păcură. Rampa de păcură va fi reabilitată complet iar Botoşaniul va avea oricând varianta de rezervă. În aproximativ jumătate de an va fi reabilitată această rampă. Trebuie curăţată zona de infiltraţiile care au fost acolo în zeci de ani, scurgeri de păcură care pot afecta solul. Este o investiţie de aproximativ 800.000 de euro”, a declarat Ovidiu Portariuc.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA