9.7 C
Botoșani
duminică, 26 martie 2023

O nouă categorie de polițiști ar putea aplica amenzi șoferilor

Polițiștii serviciului de Înmatriculări vor putea aplica amenzi șoferilor care nu-și preschimbă actele sau care nu-și radiază mașinile în termenul legal.

Măsura este prevăzută într-un proiect de act normativ aflat în dezbatere publică. Obiectivul urmărit este de a armoniza cadrul legislativ privind circulația pe drumurile publice. Astfel, lucrătorii din cadrul serviciilor comunitare regim permise de conducere și înmatriculare vor putea constata și sancționa o serie de contravenții.

Un proiect de ordonanță de urgență, aflat în dezbatere publică la Ministerul Afacerilor Interne, stabilește o serie de modificări care vizează armonizarea cadrului legislativ privind circulația pe drumurile publice. Conform actului normativ, polițiștii din cadrul serviciilor comunitare permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor vor putea da amenzi, în anumite situații, șoferilor și proprietarilor de autovehicule.

Aceștia vor putea sancționa pe acei șoferi care nu și-au schimbat permisul sau talonul auto ori dacă nu au radiat vehiculul deținut în termenul legal.

Citește mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA