Telenovela desemnării constructorului variantei ocolitoare a municipiului Botoșani continuă.
Astăzi, 13 noiembrie, trebuia anunțată firma câștigătoare care să se ocupe de construcția acestui obiectiv important pentru infratructura rutieră botoșăneană, dar termenul a fost prelungit până pe 13 februarie 2025. Este cel de-al șaselea termen în doar câteva luni de la publicarea documentației în Sistemul de Achiziție Publică.
Șoseaua pornește de la Lebăda cu descărcare în zona Baisa, unde se va intersecta cu drumul expres Botoșani – Suceava.
Inițial, câștigătorul licitației trebuia anunțat pe 27 mai, ulterior fiind stabilită data de 21 august. Din cauza clarificărilor cerute de constructori, termenul a fost devansat pentru 20 septembrie, dar au apărut noi cereri din partea firmelor interesate. ” S-a prelungit pentru că s-au mai formulat cereri de clarificare și trebuie acordat un răspuns. Pe data de 2 octombrie ar avea termen. Unul dintre operatori are nelămuriri și suntem obligați să-i răspundem” a spus primarului muncipiului Botoșani, Cosmin Andrei, în luna septembrie a acestui an. Între timp, a fost stabilită data de 13 noiembrie, dar nici de această nu a fost desemnat nici un constructor.
60 de milioane de euro pentru construcția inelului 1
Inelul 1 al șoselei ocolitoare va avea o valoare de 60 de milioane de euro și o lungime de aproximativ 10 kilometri, durata lucrărilor fiind de 24 de luni. „Vor fi două benzi de 3,5 metri lățime și acostamente de 1,5 metri. Avem parcare pentru mașini mari și cel mai important conexiunea cu drumul expres Botoșani – Suceava. Este finanțare europeană, pe exercițiul 2021-2027. Nu avem cofinanțare la această investiție.” spunea în urmă cu câteva luni primarul Cosmin Andrei. Șoseaua de centură va avea zonă de parcare de scurtă durată cu amenajări care permit alimentarea cu energie electrică, alte utilități, canalizare, alimentare cu apă, punct de încărcare electric pentru mijloacele de transport electric și o mică zonă de agrement care va avea toalete inclusiv pentru persoane cu handicap. De asemenea, investiția va avea patru sensuri giratorii din care două în interior.
Contractul de realizare a studiului de fezabilitate al etapei a 2-a a fost semnat pe 31 iulie
În ultima zi a lunii iulie s-a semnat contractul pentru realizarea studlui de fezabilitate al inelului 2, cel care va face legătura între Victoria, comuna Stăuceni și zona Lebăda. Lungimea obiectivului este de 12,5 kilometri și va avea o valoare de aproximativ 120 de milioane de euro, dublu față de primul inel. ” Termenul pentru realizarea acestui studiu de fezabilitate este de șase luni de zile, după care vom avea trei variante pe care va trebui să le analizăm și să le votăm. Cea mai optimă variantă va conduce la o temă de proiectare pentru proiectul tehnic, plus execuție”, a declarat atunci primarul Cosmin Andrei.