20.1 C
Botoșani
duminică, 16 iunie 2024

O mie de medicamente ieftine au dispărut din farmacii

pastile aspirina

O mie de medicamente ieftine au dispărut din farmacii în ultimele săptămâni, de când preţurile tratamentelor au scăzut, în medie, cu 20%. Cel puţin aşa susţin producătorii de medicamente. Iar acesta este doar primul val, ameninţă ei. Motivul: ies în pierdere.

Ieftinirea medicamentelor intrată în vigoare acum aproape două luni i-a bucurat iniţial pe bolnavi. Aceştia însă au constatat că nu mai găsesc în farmacii tratamentele prescrise.
Producătorii au anunţat încă dinainte de 1 iulie că vor retrage tratamentele ieftine destinate românilor diagnosticaţi cu boli cardiovasculare, neurologice sau de ficat pentru că nu mai e rentabil să le vândă în ţara noastră. Acum, vin şi cu alte ameninţări. Vor să renunţe şi la unele tratamente inovatoare pentru că Executivul le cere să scadă preţurile încă o dată. În această dimineaţă, au organizat şi o dezbatere publică pe această temă, dar ministrul Sănătăţii a lipsit motivat, era în Tulcea la un team building cu premierul şi ceilalţi colegi din Cabinet.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA