20.6 C
Botoșani
marți, 16 iulie 2024

O firmă din judeţul Botoşani încearcă să intre pe piaţa de mobilă din Europa

mobila nordic romar

Producţia de mobilă din judeţul Botoşani s-a dezvoltat destul de mult în ultimii ani iar la ora actuală sunt câţiva producători mari care au devenit jucători importanţi pe piaţa românească. Unii dintre ei, se gândesc acum la realizarea de investiţii care să le permită intrarea pe piaţa din Uniunea Europeană.

Un astfel de exemplu este compania Nordic Romar, codusă de omul de afaceri Gheorghe Rotaru. Acesta încearcă să acceseze fonduri pentru realizarea unor investiţii într-o secţie de ambalare a mobilei şi achiziţia unor utilaje necesare prelucrării lemnului masiv.

gheorghe rotaru pro casa„Vrem să accesăm nişte fonduri europene şi să putem dezvolta producţia de mobilă. Noi putem folosi la producţia de mobilă şi fosta fabrică din Botoşani. Ne gândim inclusiv să intrăm pe alte pieţe din Europa. O problemă este că muncitorii care lucrau în lemn masiv nu mai sunt. Trebuie oameni calificaţi”, ne-a spus omul de afaceri Gheorghe Rotaru care a mai încercat în anii trecuţi să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea producţiei de mobilă.

„Noi am vrut şi în anii trecuţi nişte fonduri europene pentru dezvoltarea producţiei de mobilă. Ne-au spus că nu este prioritară dezvoltarea producţiei de mobilă în România. În schimb, cei din Polonia au putut accesa, şi-au modernizat fabricile iar acum reuşesc să obţină nişte preţuri mai mici decât în România. Ei cumpără PAL din România la un preţ mai mic decât cumpărăm noi. Având capacitate mare de producţie, ei cumpără cantităţi foarte mari şi obţine reduci considerabile”, ne-a mai spus patronul companiei Nordic Romar.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA