1.6 C
Botoșani
marți, 26 noiembrie 2024

O firmă din judeţul Botoşani a realizat în 2015 cea mai mare cifră de afaceri din istoria de peste 20 de ani. În decembrie a avut vânzări 1,4 milioane de euro

euro foto publika.md

2015 a fost un an bun pentru mai multe companii din municipiul şi judeţul Botoşani. Unele dintre ele, cu o vechime de peste două decenii, au reuşit anul trecut să realizeze cea mai mare cifră de afaceri din istorie.

Un exemplu este compania Nordic Romar Dorohoi care deţine o fabrică de mobilă şi mai multe magazine în care comercializează produsele pe care le realizează dar şi aparatură de uz casnic, produse electronice şi IT. În 2015, Nordic Romar a avut o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro cu aproape două milioane de euro mai mult decât în anii de boom economic. În plus, decembrie 2015 a fost cea mai bună lună din punct de vedere al vânzărilor, compania dorohoiană reuşind să comercializeze produse în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro.

gheorghe rotaru pro casa“2015 a fost cel mai bun an din istoria societăţii, ca vânzare. A fost cea mai mare cifră de afaceri. Am ajuns la vânzări de 48 de milioane de lei, peste 10 milioane de euro. Cea mai bună lună a fost decembrie. Am făcut vânzare de 6.250.000 de lei. În decembrie 2015 am făcut cele mai mari vânzări, depăşind chiar decembrie 2007 când am avut vânzări de 6.139.000 lei”, ne-a spus Gheorghi Rotaru, administratorul companiei Nordic Romar.

“Am rămas fără mobilă”

Pentru prima dată de când produce şi comercializează mobilă, compania şi-a epuizat toate stocurile. În plus, în luna decembrie au crescut semnificativ vânzările de produse electrocasnice şi IT.

mobila nordic romar

“În luna decembrie am rămas fără mobilă. La sfârşitul fiecărui an mai rămâneam cu mobilă în depozite. Anul trecut am epuizat toată marfa. Anul acesta trebuie să dezvolt producţia de mobilă. S-au vândut bine şi produsele electrocasnice, cele IT”, a precizat Gheorghi Rotaru.

Profitul va fi reinvestit

Deşi a realizat cea mai mare cifră de afaceri din istorie, profitul este în jumătate comparativ cu perioada de boom economic. Dacă în 2007 profitul a fost de 1,5 milioane de euro, în 2015 este de 700-800.000 euro. Omul de afaceri dorohoian susţine că această creştere spectaculoasă a cifrei de afaceri se datorează faptului că a reinvestit profitul din perioada de boom economic. A achiziţionat noi spaţii, a deschis noi magazine şi a cumpărat fosta fabrică de mobilă din municipiul Botoşani. În 2016, Gheorghi Rotaru intenţionează să realizeze noi investiţii în producţia de mobilă şi să deschidă încă două magazine.

procasa“De anul acesta ne-am planificat să reluăm investiţiile şi vor fi investiţii mari. În primul rând trebuie dezvoltatăm producţia în Dealu Mare. Vom încerca să facem mobilă şi din lemn masiv dar vom începe cu scaune, mese. Trebuie formaţi oamenii, trebuie pregătită materia primă. Cel mai bun lemn este cel uscat natural. Ne mai gândim la un spaţiu sau chiar două în Botoşani sau în alte oraşe”, a adăugat omul de afaceri.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES




















































ULTIMA ORA