16.6 C
Botoșani
miercuri, 28 septembrie 2022

O firmă din Botoşani şi-a mutat o parte din activitate în Bucureşti. “Sediul din Bucureşti este aproape cât cel din Botoşani. Forţa de muncă din Botoşani este insuficientă”

bucuresti

Companiile mari din municipiul şi judeţul Botoşani se confruntă cu probleme în ceea ce priveşte forţa de muncă şi în special personalul caliificat. Una dintre aceste companii şi-a mutat o parte din activitate în Bucureşti deoarece acolo are şanse mai mari să găsească specialişti pe anumite domenii.

Valeriu Iftime, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei Elsaco, susţine că tinerii din Botoşani care au absolvit o facultate şi au devenit specialişti în anumite domenii, refuză să se mai întoarcă acasă şi preferă să se stabilească în oraşele mari din ţară sau chiar să plece în străinătate.

valeriuiftime birou920

“Am avut o luptă extraordinară. Încă de anul trecut am avut o schimbare la nivel de management al resurselor umane. Pe tot ce înseamnă vânzări şi distribuţie am o colaborare cu o firmă americană. Nu am reuşit să fac structura în Botoşani şi am făcut-o în Bucureşti. În eficienţă energetică, toată partea mea de inginerie este în Bucureşti. Piaţa de energie electrică şi de echilibrare este în Bucureşti. Sediul din Bucureşti este aproape cât cel din Botoşani. Din păcate, în zonă nu sunt oameni. Acum am o mare problemă cu soft-ul. Am un contract cu americanii pentru dezvoltarea de soft şi îmi cer nişte condiţii de dezvoltare. Am nevoie de oameni. Am luat din Bacău, din Iaşi. Fac birou la Iaşi. La nivelul la care suntem noi acum, forţa de muncă din Botoşani este insuficientă. Foarte mulţi au plecat. Nu găseşti oameni tineri din Botoşani, foarte buni şi care să-şi dorească să rămână aici. Din păcate, toată lumea vrea să plece. Se poate câştiga şi aici. Un om bine pregătit poate câştiga 1000 de euro şi aici”, ne-a spus omul de afaceri Valeriu Iftime.

Cu aceeaşi problemă se confruntă şi celelalte firme din Botoşani, fie că se ocupă de construcţii, modernzări de drumuri sau chiar confecţii.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA