20.6 C
Botoșani
marți, 16 iulie 2024

O firmă din Botoşani lucrează pentru una din cele mai mari companii din America. „Eu nu puteam să vând în trei ţări iar ei vând în peste 20 de ţări”

Itron

A intra pe piaţa mondială cu un produs, indiferent cât este de bun, e aproape imposibil. Este o luptă dură cu marile companii, trebuie foarte mult timp şi foarte mulţi bani pentru promovare. Soluţia cea mai eficientă este un parteneriat cu o firmă mare care deja este pe piaţă. La o astfel de soluţie a apelat şi o firmă din Botoşani care acum lucrează pentru ITRON, o companie americană care are o cifră de afaceri de circa 2 miliarde de dolari.

Negocierile dintre Elsaco şi ITRON au început în urmă cu mulţi ani. Valeriu Iftime, preşedintele Consiliului de Administraţie al Elsaco recunoaşte că iniţial americanii au fost reticenţi. În timp, aceştia s-au convins că botoşănenii sunt serioşi iar acum Elsaco produce softuri pentru compania ITRON.

„Suntem într-o relaţie foarte bine construită cu Itron din America. Suntem vânzători de software, pentru managementul parcului de contoare, în peste 20 de ţări din toată lumea. Itonul a devenit distribuitorul meu autorizat. El vinde contoare, soluţii iar una dintre soluţii este a mea. Am fost la Congreul Mondial al Apei de la Lisabona. La un interval de trei ore era o conferinţă făcută la standul Itron cu softul de management al contoarelor făcut de Elsaco. Eu nu puteam să vând în trei ţări iar ei vând în peste 20 de ţări. Sunt bani care intră pentru fiecare punct de măsură. Vin câteva sute de mii de euro în contul nostru. E o chestiune foarte solid construită pe politica americană. Avem vreo zece ani de când lucrăm la softul ăsta iar de vreo şapte ani suntem în contract cu Itron. Am vândut în ţările arabe, în Rusia, Turcia, Polonia, Suedia. Au constatat în ani de zile că softul este perfect şi au decis să-l ia de la noi şi să-l vândă mai departe”, a declarat Valeriu Iftime pentru Botoşani Online.

Potrivit Wikipedia,Itron Inc este o companie de tehnologie și servicii dedicate utilizării de resurse de energie și apă. Portofoliul de produsele Itron include electricitate, gaz, apă și dispozitive de masurare a energiei termice și tehnologii de control; sisteme de comunicații; programelor de calculator; precum gestionate și servicii de consultanță.

Itron este acum o companie cotata la bursa, care, în 2013, a raportat venituri de 1,9 miliarde de dolari.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA