3 C
Botoșani
vineri, 1 decembrie 2023

O firmă din Botoşani îşi cumpără o staţie de asfalt de 130 de miliarde. Doar doi „regi ai asfaltului” din România mai au astfel de staţii

statie asfalt

O companie botoşăneană investeşte 130 de miliarde de lei vechi într-o staţie de asfalt mobilă plus în utilaje specifice lucrărilor de reabilitare drumuri. Staţia de asfalt pe care urmează să o achiziţioneze este una de ultimă generaţie iar la ora actuală mai sunt doar două astfel de staţii în România. Una îi aparţine lui Dorinel Umbrărescu iar cealaltă unui „rege al asfaltului” din capitală.

Omul de afaceri Victor Mihalachi susţine că în aproximativ o lună va achiziţiona o staţie de asfalt mobilă plus o serie de utilaje specifice lucrărilor de reabilitare drumuri. Proiectul, finanţat pe jumătate din fonduri europene, va fi implementat până la sfârşitul acestui an iar din 2016 firma Victor Construct va încerca să intre pe piaţa asfaltatorilor.

„Proiectul îl vom implementa până la sfârşitul lunii decembrie. În maxim două săptămâni vom scoate la licitaţie. E un proiect foarte mare şi organizăm o licitaţie. Valoarea proiectului este de aproape 130 de miliarde de lei vechi din care 63 de miliarde primim de la Uniunea Europeană iar restul punem noi. Va fi o staţie de asfalt mobilă, utilaje, maşini. Va fi o staţie de asfalt modernă”, ne-a spus omul de afaceri Victor Mihalachi.

Firma Victor Construct a câştigat în urmă cu doi ani licitaţia privind modernizarea străzii Primăverii. A participat la licitaţie în asociere cu firma Delta Con din Dorohoi. Angajaţii firmei Victor Construct s-au ocupat de reabilitarea trotuarelor, montatat pavele şi borduri iar cei de la Delta Con trebuie să asfalteze partea carosabilă. Ulterior, Victor Construct, tot în asociere cu o firmă care deţine staţie de asfalt, a câştigat o licitaţie privind reabilitarea mai multor străzi din Suceava.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA