-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

O firmă din Botoşani a încheiat contracte cu facultăţile din Iaşi, Suceava şi Bucureşti. Va plăti burse celor buni studeţi şi îi va angaja după terminarea facultăţii

universitate foto adevarul

Companiile din municipiul Botoşani încep să încheie parteneriate cu universităţile din Iaşi, Suceava şi Bucureşti şi le oferă posibilitatea studiţilor să facă practică pe şantierele acestora. Mai mult, cei mai buni studenţi primesc oferte de lucru încă din timpul facultăţii.

Compania Elsaco caută la ora actuală să angajeze inginieri, manageri de proiect, specialişti în managementul resurselor umane şi specialişti IT. Marea problemă că majoritatea absolvenţilor de facultate aleg să rămână în oraşele mari sau să plece din ţară.

„Eu caut un manager de proiect şi nu găsesc. Avem mare nevoie de specialişti. Mă ocup serios. Am adus manager de resurse umane din afară. Cu siguranţă ne vom deschide aria de selecţie în afara judeţului. Elsaco este un nume în ţară. Nevoia de împrospărta forţa de specialişti dintr-o firmă este continuă. Din păcate foarte mulţi din copiii noştri nu stau acasă. Vă dau exemplu de 50 de oameni din Botoşani care au copii foarte buni şi care nu mai vor acasă. Vor în Bucureşti sau în afara ţării. E foarte greu să ţii tinerii foarte buni în Botoşani. Pe domeniul soft-ului este o tragedie în Botoşani. Nu găseşti”, ne-a spus Valeriu Iftime, preşedintele companiei Elsaco.

Elsaco va începe să aloce bani pentru acordarea de burse studenţilor care au rezultate bune şi care ulterior doresc să lucreze în compania botoşăneană. Valeriu Iftime consideră că formarea specialiştilor este singura posibiltate pentru dezvoltarea companiei.

valeriuiftime birou920

„Trebuie intervenit mult în învăţământul şcolar. Sunt tineri care au burse în afară şi care sunt obligaţi să lucreze o perioadă. Şi noi avem în România dar sunt foarte greu de ţinut. Eu am nişte contracte cu Politehnica din Iaşi, Suceava şi Bucureşti. Sunt nişte copii care fac practică la mine. Eu le ofer un loc de muncă dar ei când termină facultatea nu mai vin. Trebuie să găsim mai mulţi bani şi formăm sistemul din afară. Eu pot să plătesc nişte oameni iar ei să lucreze o perioada pentru mine. Va trebui să-mi bugetez formarea noilor specialişti”, a mai declarat Valeriu Iftime pentru Botoşan Online.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA