8.7 C
Botoșani
joi, 8 decembrie 2022

O firmă din Botoșani a câștigat licitația la Teatrul Eminescu

Primarul Cosmin Andrei a anunțat astăzi câștigătorul licitației de reabilitare a Teatrului Mihai Eminescu. Este vorba de o asociere condusă de D&D Construct SRL Botoșani, o firmă înființată în martie 1996, care în 2021 a avut o cifră de afaceri de 14,2 milioane lei și un profit de 709.707 lei.

Potrivit edilului municipiului Botoșani, valoarea lucrărilor de reabilitare a Teatrului Mihai Eminescu este de 42,9 milioane lei, plus TVA, din care 16 milioane sunt fonduri nerambursabile iar diferența va trebui asigurată de primărie.

“Am finalizat licitația pentru lucrările la Teatrul Mihai Eminescu și avem un câștigător. Astăzi am încheiat ultimul document și avem firma câștigătoare a lucrărilor de reabilitare a Teatrului Mihai Eminescu. Dacă inițial am avut o valoare estimată de 47,5 milioane lei, atribuim astăzi contractul cu o valoare de 42,9 milioane lei fără TVA. Lucrările se întind pe o perioadă care nu va excede termenul de decembrie 2023. Avem contract de finanțare cu fonduri europene din care au fost cheltuiți bani pentru lucrări care au însumat un procent de 18%, lucrări anterioare consolidării. Apoi am făcut consolidarea care a costat 3 milioane de lei. Acum executăm aceste lucrări cu fonduri europene în cuantum de 16 milioane lei iar diferența va trebui asigurată din bugetul local prin contractarea unui credit”, a spus primarul Cosmin Andrei.

Celelalte asocieri de firme care au participat la licitație au termen de 10 zile pentru a depune contestații iar în cazul în care nu va exista nicio contestație se poate semna ordinul de începere a lucrărilor. Dacă vor fi contestații, începerea lucrărilor se amână cu aproximativ o lună de zile.

Reabilitare fără dotări

Primăria Botoșani va trebui să pregătească încă o licitație pentru o serie de dotări care nu au fost prinse în proiect. Valoarea estimată a acestor dotări este de un milion de lei.

“Mai sunt o serie de dotări pentru care trebuie să facem o licitație ulterioară. Sunt echipamente de iluminat, trebuie să mai achiziționăm scaune. Licitația va fi făcută în timpul lucrărilor iar când este predat amplasament să avem doar montarea acestor scaune”, a precizat primarul Cosmin Andrei care a mai adăugat că anul acesta va demara procedurile și pentru grădina de vară care trebuie reabilitată.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA