3.5 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

O firmă de salubritate încearcă să-şi deschidă depozit temporar de deşeuri

groapa de gunoi

Criza deşeurilor din judeţul Botoşani a fost rezolvată pentru câteva luni iar în decembrie sau cel târziu în ianuarie, subiectul va fi reluat. Una dintre firmele de salubritate din Botoşani încearcă să deschidă un depozit temporar de deşeuri care să funcţioneze până în momentul când va funcţiona depozitul de la Stăuceni.

Petru Filip, administratorul societăţii Pavra, a început deja demersurile pentru dschiderea acestui depozit temporar. El a făcut o solicitare către primăria municipiului Botoşani pentru a concesiona un hectar de teren lângă groapa de gunoi de la Rediu şi intenţionează să amenajeze un depozit de deşeuri.

„Problema deşeurilor a fost rezolvată până la sfârşitul anului. În decembrie sau cel târziu în ianuarie vom avea din nou probleme pentru că groapa de gunoi a Urban Serv se va umple. Am începu8t deja demersurile pentru a deschide un nou depozit temporar. Am solicitat primăriei să-mi concesioneze un hectar de teren lângă groapa de gunoi a Urban Serv. Dacă voi găsi înţelegere, urmează să fac demersurile la Mediu pentru autorizare şi lucrările necesare iar de la începutul anului viitor îl pot deschide. Astfel, s-ar rezolva problema până la deschiderea depozitului de la Stăuceni. Firma este din Botoşani, avem 32 de salariaţi, plătim toate taxele şi impozitele aici. Nu ar fi motive să nu se aprobe concesionarea terenului dacă se doreşte rezolvarea problemei deşeurilor”, ne-a spus Petru Flip, administratorul SC Pavra SRL.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA