3 C
Botoșani
vineri, 1 decembrie 2023

O companie botoşăneană apare pe harta brandurilor româneşti

harta brenduri

In timp ce unele grupuri s-au inchis si au disparut definitiv din memoria romanilor, aceste companii au reusit sa faca fata schimbarilor economice. In plus, unele dintre ele fac istorie de dinainte de Revolutie, iar altele, mai tinere, au crescut si s-au impus pe piata cu miscari rapide catre profit. Acestea sunt doar cateva dintre brandurile de care suntem mandri si care ne dorim sa reziste inca 25 de ani.


1. Alba – Apulum

Apulum este cel mai mare producator de ceramica din Romania, care asigura 8.000 de tone pe an.

2. Arad – Astra Vagoane

Astra Vagoane Arad, fondata in 1891, este cel mai mare producator de vagoane de marfa si boghiuri din Europa.

3. Arges – Dacia

Dacia este cel mai mare producator de automobile din tara, iar din 1999 apartine grupului francez Renault, ceea ce a ajutat la promovarea Romaniei in lume. Dacia este una dintre companiile „motor” in Romania, aflata in top 10 cele mai valoroase din tara.

4. Bacau – Dedeman

Dedeman a fost infiintata in 1992 in Bacau de doi romani si a devenit este cea mai mare companie de bricolaj in Romania. In 2013, Dedeman a ajuns la o cifra de afaceri de 606 milioane de euro si 6.700 de angajati, in crestere substantiala an de an.

5. Bihor – Leonardo

Leonardo a deschis primul magazin in 1994 la Oradea si a devenit lider de piata in comertul en detail cu incaltaminte din Romania.

6. Bistrita-Nasaud – Rombat

Rombat, infiintata in 1980, este lider pe piata de baterii auto inca din 1997 si detine o cota de piata de 55%, fara livrarile catre Dacia.

7. Botosani – Elsaco Electronic

Specializata din 1994 in sisteme de masura, instalatii sanitare si termice, sisteme software pentru facturarea si managementul utilitatilor, consultanta energetica etc., Elsaco Electronic este acum unul dintre principalii jucatori pe aceasta piata, cu o cifra de afaceri de peste 51 milioane de euro in 2012.

Citeste mai mult: WallStreet.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA