26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

O companie botoşăneană îşi va ANGAJA anul acesta 1000 de persoane

muncitorisantier920

Una din cele mai cunoscute firme din judeţul Botoşani va ajunge în acest an de la 500 de muncitori la numai puţin de 1500. Această creştere semnificativă se datorează unor lucrări foarte mari care vor trebui finalizate până cel târziu în luna decembrie. Reprezentanţii firmei spun că angajările se vor face începând din luna mai.

Compania Elsaco are de executat în acest an două proiecte mari la Iaşi şi Oradea iar pentru a le finaliza până la sfârşitul lunii decembrie va trebui să angajeze foarte mult personal. Vestea proastă este că foarte puţini angajaţi vor fi din Botoşani şi asta deoarece Elsaco nu are nicio lucrare în municipiu.

„Începând din luna mai, Elsaco va avea angajaţi aproximativ 1500 de oameni. Sunt şantiere foarte mari iar lucrările trebuie terminate până în decembrie. Am şi contracte cu alte firme dar în acelaşi timp vom angaja foarte mulţi oameni. Elsaco a făcut angajări la nivel de ingineri şi persoane cu competenţe de management. În ultima perioadă am angajat peste 20 de oameni şi mai angajăm încă cinci-şase. Cât priveşte muncitorii, mulţi vor fi din zonă. Nu pot să-i duc pe cei din Botoşani la Oradea. Trebuie să-mi optimizez costurile. Avem 20-30 de oameni din Botoşani dar restul sunt din zonă. Cât am avut lucrări în Botoşani, am lucrat doar cu oameni de aici. La ora actuală eu nu am nicio lucrare în Botoşani”, ne-a spus Valeriu Iftime, preşedintele Consiliului de Administraţie al Elsaco.

Reprezentantul firmei botoşănene spune că este o problemă în a găsi specialişti care să lucreze pe proiectele mari. În ultima perioadă a apelat la specialişti din ţară.

„În Botoşani este problema. Angajăm din Iaşi, Bucureşti. Aduc manager de proiect din Bucureşti, aduc echipe din Bucureşti pentru anumite proiecte. Am proiectare care o fac în Ploieşti şi la Mediaş. Nu găseşti competenţă în Botoşani. Sunt câţiva dar care au job-ul lor. Eu angajez oamenii pe proiect. Dacă nu câştig proiecte pentru anul următor, ei vor trebui să plece. Nu am cum să-i mai plătesc. Eu vreau să-mi consolidez afacerea şi tipul de creştere. Noi suntem la 50 de milioane de euro cifră de afaceri. Vreau o creştere de zece procente an de an. În eficienţă energetică avem enorm de lucru. Noi putem avea acelaşi confort cu jumătate din combustibilul consumat”, a adăugat Valeriu Iftime.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA