16.6 C
Botoșani
luni, 9 septembrie 2024

Nu vrei să faci VACCINUL ANTIGRIPAL? Iată REMEDII NATURISTE pentru răceală şi gripă

usturoi foto obiectiv.info

În sezonul rece eşti mult mai predispus la răceală şi gripă. Dacă nu eşti de acord cu vaccinul antigripal, atunci poţi încerca anumite remedii naturiste care să te ajute să te pui pe picioare.

Atunci când te confrunţi cu o răceala sau o gripă uşoară, tratamentele naturiste te pot ajuta să te vindeci mai repede. Deşi este recomandat să facem o vizită medicului pentru ca acesta să ne dea diagnosticul corect şi, implicit, să ne spună ce medicamente trebuie să luăm, aceste tratamente ne pot ajuta.

Usturoiul este bun pentru a preveni răceala şi gripa, dar şi pentru a ajuta la vindecare. Zdrobeşte 5 căţei de usturoi, amestecă cu 10 linguriţe de miere şi consumă câte o linguriţă din preparat o dată la jumătate de oră.

Lămâia este un fruct care ajută mult în cazul acestor afecţiuni. Stoarce o lămâie şi adaugă două linguriţe de miere, apoi adaugă apă. După ce ai lăsat-o la macerat o oră, o poţi consuma. Este recomandat să consumi cam 6-7 pahare pe zi. Poţi încerca şi comprese fierbinţi cu suc de lămâle, aplicate pe piept.

De asemenea, măceşele sunt o sursă importantă de vitamina C. Pentru prevenirea îmbolnăvirii, este de ajuns o porţie de o linguriţă pe zi, iar dacă deja eşti bolnavă, consumă două-trei linguriţe.

Hreanul ras se înveleşte într-o batistă (2-3 linguri) şi se ţine pe frunte şi la rădăcina nasului în jur de 15 minute. Dacă ai pielea sensibilă, este recomandat să îl ţii mai puţin.

Dacă tuşeşti, siropul de ceapă te poate ajuta, la fel şi ghimbirul. Toacă-le mărunt şi lasă-le la fiert în 300 ml de apă, apoi adaugă jumătate de linguriţă de zahăr. Bea decoctul cât este foarte cald.

Într-o cană cu apă fiartă, amestecă 2 linguriţe cu oţet de mere, 2 linguriţe cu miere (sau mai multe, după gust) şi zeama proaspăt stoarsă de la o jumătate de lămâie (zeama de lămâie ajută foarte mult compoziţia, dar nu este absolut necesară). Amestecă bine compoziţia şi bea câte 3 căni pe zi.

Consumă cât mai multe fructe (citrice, în special) şi legume.

Hidratare puternică. Riscul de deshidratare este mult mai mare la gripă, mai ales când vărsăturile și diareea se numără printre simptome. Apa este necesară, dar ceaiul de plante cald si sucurile de fructe proaspete te hidratează și mai bine. Evită cafeaua și băuturile alcoolice, deoarece acestea au efecte diuretice și grăbesc deshidratarea.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES





































ULTIMA ORA