20.6 C
Botoșani
marți, 16 iulie 2024

NU mai ai SCĂPARE! Poliţia Rutieră îţi poate detecta alcoolemia de la distanţă!

politisti in strada

Pasul de la inovaţia tehnică la transpunerea în practică poate fi scurt: s-a inventat un dispozitiv care îţi detectează alcoolemia de la distanţă, chiar dacă maşina ta se află în mers. Astfel căr Poliţia Rutieră va putea în viitorul apropiat să îi tragă pe dreapta numai pe cei care au consumat alcool înainte să se urce la volan.

Un grup de cercetători de la Institutul de Optoelectronică al Universității pentru Tehnologie Militară din Varșovia a realizat un dispozitiv capabil să ”detecteze vaporii de alcool din cabina autovehiculelor în mers”, potrivit stiintasitehnica.ro.

Prototipul acestui dispozitiv a fost prezentat într-un articol publicat în Applied Remote Sensing. Ideea acestui dispozitiv este relativ simplă.

Pe marginea drumului este instalat un laser care emite un fascicul de lumină pe lungimea de undă a uneia dintre liniile de absorbție a etanolului. Fasciculul laser traversează cabina autovehiculului, după care, cu ajutorul unei oglinzi este trimis către un fotodetector, pentru a fi analizat.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA