26.6 C
Botoșani
sâmbătă, 13 iulie 2024

Noul statut al PNL îl lasă fără funcţii politice pe deputatul Verginel Gireadă

gireadaverginel512

Deputatul Verginel Gireadă nu mai are dreptul să deţină nicio funcţie în cadrul Partidulu Naţional Liberal. Conform noului statut al PNL, membrii care au fost condamnaţi în trecut, nu mai au dreptul de a deţine funcţii politice până la expirarea perioadei de încercare.

Prezent la Botoşani, secretarul executive al PNL a declarat că noul statut al liberalilor a început să-şi producă efectele încă de sâmbătă. Astfel, membrii PNL care sunt cercetaţi vor fi suspendaţi din partid iar cei care vor fi condamnaţi definitiv vor fi excluşi.

“E posibil să pierdem nişte membri. Dacă nu răspundem favorabil la chemarea electoratului nostru, vom pierde tot. Dacă asupra unui membru PNL, care are o funcţie numită de conducere, începe urmărirea penală, i se va retrage sprijinul politic, el fiind obligat să-şi dea demisia din acea funcţie. Dacă asupra unui membru PNL începe urmărirea penală şi la cererea procurorului, instanţa aprobă arestul la domiciliu sau arestul preventiv, acel membru este suspendat din toate funcţiile politice pe care le are. În cazul în care un membru PNL este condamnat în primă instanţă, indiferent de faptă, este suspendat din calitatea de membru. Dacă există decizie definitivă, atunci este exclus de drept din partid”, a spus Marian Petrache.

Noul statut îl afectează şi pe deputatul Verginel Gireadă. El are o condamnare pentru o faptă comisă în perioada cât a fost primar al comunei Mihai Eminescu şi nu mai poate ocupa nicio funcţie în partid. Vestea bună pentru deputatul botoşănean este că anul viitor se va reabilita şi va avea dreptul de a candida pentru orice funcţie doreşte.

“Persoanele care au avut condamnări, până la expirarea perioadei de încercare, nu mai au nicio funcţie în partid şi rămân doar simpli membri. După terminarea perioadei de încercare pot candida iar dacă poporul liberal îl alege în vreo funcţie… Domnul Gireadă este simplu membru începând de sâmbătă. Până la alegerile din 2016 termină perioada de încercare. E un om spălat”, a mai spus secretarul general al PNL.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA