20.6 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Noul Cod Fiscal, aprobat de Senat

bani foto tecuceni

Codul Fiscal a trecut primul test în Parlament! Senatul a aprobat, luni, proiectul noului Cod Fiscal. Potrivit Realitatea TV, proiectul a primit 90 de voturi „pentru” şi 36 „împotrivă”. Patru senatori s-au abţinut de la vot. Proiectul urmează să fie votat şi în Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a precizat că actuala legislație fiscală este percepută în mediul economic și social ca fiind „dificil de aplicat”, iar actualul Cod Fiscal a fost construit astfel încât să conducă la simplificarea fiscalității și la predictibilitate.
Potrivit ministrului, Codul Fiscal conferă claritate și accesibilitate în aplicarea prevederilor sale prin restructurarea pe baze sistemice a normelor fiscale, transparență în prezentarea principiilor fiscale, corelarea prevederilor între Codul fiscal, Codul de procedură fiscală și legislația conexă, creșterea eficienței de administrare a taxelor, contribuțiilor sociale și impozitelor prevăzute.
„Toate aceste măsuri sunt de natură să contribuie în mod esențial la reducerea evaziunii fiscale, creșterea consumului și stimularea creșterii economice”, a spus Eugen Teodorovici.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA