Înmulţiri, fracţii echivalente, materiale conductoare şi izolatoare în cadrul unui circuit electric. Sunt doar câteva exemple de noţiuni despre care noua programă aprobată de Ministerul Educaţiei spune că le vor învăţa elevii care intră în clasa a II-a.
Cu vechea programă, pe unele dintre ele le-ar fi învăţat în clasa a III-a. Pe altele, abia la gimnaziu. Învăţătorii spun că va fi un eşec: copiii vor învăţa totul pe de rost, fără să rămână cu nimic.
Ministrul Educaţiei Remus Pricopie declara, la 15 iulie, că vrea ca programele şcolare să fie aerisite. Ceea ce nu l-a împiedicat să avizeze noua programă pentru clasa a II-a.
Până acum elevii învăţau în clasa a treia ce înseamnă înmulţirea şi împărţirea. Din toamnă, însă, elevii de clasa a II-a vor trebui să ştie exact care este câtul care rezultă în urma împărţirii deîmpărţitului la împărţitor. Mai mult decât atât, dacă până acum elevii de clasa a II-a lucrau cu numere de la 1 la 100, acum ei vor lucra cu numere până la 1000.
Elevii de clasa a II-a vor învăţa să recunoască şi care sunt fracţiile echivalente, noţiuni predate, până acum, abia în clasa a IV-a. Materia a primit o nouă denumire: matematică şi ştiinţele naturii. Iar la ore copiii vor învăţa şi noţiuni de fizică, biologie, nutriţie sau cum să prevină bolile provocate de germeni.
Citeşte mai mult pe Digi24