Noi reguli pentru şoferi în Codul Rutier şi o definiție mai clară pentru intersecția cu sens giratoriu

0
401

Codul Rutier a fost modificat de Guvern, iar printre noile modificări se numără noi reguli, dar şi o definiţie mai clară pentru intersecţia cu sens giratoriu.

Codul Rutier a fost modificat pe 17 februarie 2023, după ce Guvernul a adoptat hotărârea nr. 130/2023 prin care a fost modificat şi completat Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice din România.

Noul regulament adoptat de Guvern a adus mai multe schimbări, printre altele și unele legate de regulile de circulație aplicabile în cazul intersecțiilor cu sens giratoriu.
Schimbarea referitoare la intersecţia cu sens giratoriu a fost adusă în noul regulament „având în vedere dificultățile de ordin practic generate ca urmare a interpretării neunitare a dispozițiilor legale privind circulația în sensul giratoriu, dar și pentru o mai bună precizie legislativă, se impune definirea noțiunii de intersecție cu sens giratoriu, precum și stabilirea regulilor de circulație aplicabile”. Drept urmare, Codul Rutier prevede acum faptul că intersecţia cu sens giratoriu reprezintă o intersecție dirijată, semnalizată ca atare, prevăzută cu una sau mai multe benzi de circulație, în care circulația se desfășoară într-o singură direcție în jurul unei zone centrale.
Citește mai mult pe Antena3

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here