1.7 C
Botoșani
luni, 25 noiembrie 2024

Noi reguli impuse de ANPC proprietarilor de restaurante

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a anunţat că din data de 20 decembrie 2022 va aplica noi reguli atât pentru restaurantele clasice, ci și pentru cele cu livrare la domiciliu.

Potrivit unui ordin al președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), publicat în Monitorul Oficial, din luna decembrie a acestui an, toate restaurantele din țară vor fi obligate să afișeze în meniu nu numai ingredientele fiecărui preparat, ca până acum, dar și cantitatea fiecăruia în parte și valorile sale nutriționale, cum ar fi nivelul de zahăr, aditivi și grăsimi.

n aproape trei luni, oamenii vor şti cu exactitate ce conţin preparatele pe care le comandă la restaurant, transmite ANPC.

„Când cumperi un produs ambalat, găsești toate detaliile legate de cantități si ingrediente pe ambalajul acestuia.
Dacă, în schimb, ajungi la orice formă de alimentație publică, fie că vorbim despre restaurant, fie că vorbim despre fast-food, șansa de a afla ce mănânci este la mâna operatorului economic.

Avem dreptul să știm ce și cât mâncăm și dacă pretinsul gust natural nu cumva vine din aditivi.
Inițiativa acestui ordin aparține consumatorilor, pe care i-am ascultat, și a fost dezvoltată la nivelul Autorității. Consider că nu despre curajul de a semna vorbim, ci despre responsabilitatea față de consumatori”, a transmis Horia Constantinescu, președintele ANPC.
Sursa: Antena3

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




















































ULTIMA ORA