1.2 C
Botoșani
marți, 31 ianuarie 2023

Noi puncte fixe de control al valabilităţii rovinietei, amplasate pe drumurile naţionale şi autostrăzi

drum european flamanzi2

Un număr de 15 noi puncte fixe de control al valabilității rovinietei vor funcționa, începând de marți, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România, acestea fiind amplasate în zone în care nu pot fi evitate de conducătorii auto, iar alte opt puncte vor fi montate pe parcursul anului 2015.

Prin intermediul noilor puncte de control vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare (rovinieta), conform prevederilor OG nr. 15/ 2002, cu modificările și completările ulterioare, a anunţat Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

Menționăm că, până la această dată, controlul valabilității rovinietei se realiza prin intermediul a 51 puncte fixe de control, 14 puncte mobile de control și prin intermediul personalului IGPR, ISCTR și CNADNR SA (în punctele de trecere a frontierelor), cu drept de verificare a deținerii rovinietei valabile. Aceste puncte de control fac parte din sistemul informatic deținut de CNADNR SA, sistem care permite emiterea rovinietelor atât prin punctele de lucru ale distribuitorilor autorizați de CNADNR SA, cât și prin intermediul SMS (pentru utilizatorii români și doar pentru perioada minimă de valabilitate pentru fiecare categorie de vehicul în parte), dar și pentru descurajarea utilizatorilor rețelei de drumuri naționale și autostrăzi de a circula fără a deține rovinietă valabilă„, precizează CNADNR.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA