-0.5 C
Botoșani
duminică, 29 ianuarie 2023

Noi microbuze şcolare pentru judeţul Botoşani

microbuze scolare

Orașele care au sate și localități componente vor putea primi microbuze pentru transportul elevilor, conform unui amendament inițiat de senatorii Doina Federovici și Gabriela Firea la legea de aprobare a OUG nr. nr. 17/2014. Acest act normativ stabilea că unitățile administrativ-teritoriale din mediul rural vor primi microbuze școlare achiziționate în cadrul programului guvernamental prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Senatorul Doina Federovici a declarat că se impunea completarea prevederilor legale: „Completarea prevederilor legale era mai mult decât necesară. Ne confruntăm cu creșterea abandonului scolar iar principalele motive vizează situația financiară dificilă cu care familiile copiilor se confruntă. Asigurându-le transportul, în condiții de siguranță, în fiecare zi, le dăm un motiv în plus să vină la școală”.

„Am primit numeroase solicitari din partea primăriilor unor orașe din toată țara, care ne semnalau faptul că elevii lor parcurgeau distanțe mari, uneori mai mari de 10 km, pentru a ajunge la școală. Efortul acestor copii era impresionant”, a declarat senatorul Gabriela Firea.

Ministerul Dezvoltarii Regionale a achiziționat în anul 2014 un număr de 600 de microbuze școlare, finanțarea fiind asigurată din vânzarea certificatelor verzi, în conformitate cu prevederile OUG nr. 17/2014.

Legea a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA