12.9 C
Botoșani
vineri, 24 martie 2023

Noi meniuri în restaurante începând de miercuri

Noi reguli vor fi implementate începând de miercuri în restaurante sau cantine, care trebuie să schimbe meniurile astfel încât să conțină informații detaliate legate de fiecare preparat.

Odată cu modificarea meniurilor, patronii localurilor spun că va fi nevoie și de creșterea prețurilor la produse. Ei s-au arătat nemulțumiți de faptul că autoritățile nu le-au transmis informații despre cum să pună în aplicare această măsură. Din data de 15 martie, meniurile cantinelor, restaurantelor și fast-food-urilor trebuie să conțină toate ingredientele folosite pentru prepararea mâncărurilor, cantitatea acestora, dar și valorile nutriționale.

Fiecare preparat dintr-un restaurant trebuie să aibă în dreptul său, în meniu, informații legate de tipul și cantitatea ingredientelor care depășesc o pondere de 20g în componența produsului. Începând de pe 15 martie în meniu vor apărea următoarele elemente: antitatea de acizi grași saturați, de zaharuri, de grăsimi, dacă s-au folosit aditivi și alergeni, dar trebuie să se și specifice dacă unele ingrediente din componența produsului au fost congelate anterior.

Acest ordin al Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) ar fi trebuit să fie implementat din decembrie 2022, dar a fost amânat până pe 15 martie 2023, pentru ca operatorii economici să aibă timp destul să pună totul la punct. Cei care nu se supun acestor reguli vor fi nevoiți să plătească amenzi de până la 10.000 de lei.

Sursa: RTV.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA