29.5 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

Noi emoţii pentru suporterii FC Botoşani. Echipa lui Leo Grozavu va sta din nou la mâna FRF şi LPF

nocturna botosani

În ultimii doi ani, FC Botoşani a stat la mâna oficialilor LPF şi FRF deoarece la startul campionatului, lucrările la stadionul Municipal nu erau finalizate. La fel se va întâmpla şi anul acesta. Pentru ca FC Botoşani să poată juca pe Municipal, în sezonul 2015-2016, stadionul trebuie să aibă minim 2000 de locuri acoperite.

Reprezentanţii primăriei abia acum au demarat procdura pentru proiectul tehnic al lucrărilor care vor trebui executate. După realizarea proiectului tehnic, va trebui organizată o licitaţie pentru desemnarea firmei care va executa lucrările iar asta înseamnă încă vreo două-trei luni. Viitorul sezon de Liga I va începe în luna iulie iar până atunci investiţia la stadion ar trebui finalizată.

„Cât am fost director la DSPSA, până să mă dea afară domnul Portariuc, am demarat şi dus la bun sfârşit proiectele pentru modernizarea stadionului şi pentru nocturnă. Să văd acum se vor descurca pentru că timpul trece. Eu aveam pregătită toată procedura, să dăm drumul la proiectare şi să ne mişcăm foarte repede. Nu ştiu ce aşteaptă şi de ce nu au făcut până acum. Puteau contracta serviciile de proiectare şi să facă procedura de selectare a ofertelor. Dacă toate erau pregătite, acum trebuia semnat contractul”, a spus consilierul local Eugen Ţurcanu.

O altă lucrare care ar trebui realizată anul acesta este la Sala Polivalentă Elisabeta Lipă. Din cauza infiltraţiilor, partea din faţă a sălii este într-un stadiu avansat de degradare şi ar trebui să se intervină cât mai repede.

„Am venit cu o solicitare pentru alocarea de fonduri în vederea reabilitarea Sălii Polivalente Elisabeta Lipă. În partea din faţă au căzut nişte bucăţi de tencuială. Am avut anul trecut vreo cinci miliarde de lei vechi dar nu era suficient. Constructorul cu care ne-am sfătuit, ne-a spus că dat fiind gradul de umezeală şi de infiltraţii, trebuie să începem lucrările în primăvară. Anul acesta s-au alocat 500 de milioane de lei vechi, în bătaie de joc. Lucrările trebuiau demarate în primăvară. Trebuia să se decoperteze, să se usuce iar în vară să se execute lucrărilor”, a mai spus Eugen Ţurcanu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA