19.3 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

Noi demersuri pentru racordarea orașului Darabani la gaz. Alin Gîrbaci: “Cu siguranță se va găsi o soluție”

Autoritățile locale din Darabani au reluat demersurile pentru racordarea orașului la gaz. Potrivit primarului Alin Gîrbaci, în momentul de față sunt două variante luate în calcul și discutate cu reprezentanții Transgaz.

Una dintre variante este magistrala Bălușeni – Săveni – Rădăuți Prut – Darabani iar a doua este: Dorohoi – Ibănești – Cristinești – Suharău – Hudești – Darabani.

“Facem parte din acel ADI, alături de orașul Săveni și celelalte comune. S-a discutat despre magistrala care va veni din zona Bălușeni. Noi mai avem încă o variantă. Am purtat o discuție cu câțiva consultanți și ar exista posibilitatea extinderii rețelei din zona Dorohoi. Cred că în luna aprilie se va lansa o linie de finanțare pe POIM și ar exista posibilitatea să facem investiția cu fonduri europene. Trebuie să facem un parteneriat cu UAT-urile de pe linia Dorohoi – Darabani, cu Ibănești, Cristinești, Suharău, Hudești, Concești și Darabani. Discuții am purtat deja cu domnii primari. Dacă vom face un astfel de parteneriat, Transgaz va avea disponibilitate pentru a merge pe această variantă. Cu siguranță se va găsi o soluție. E un proiect de viitor care nu poate fi realizat într-un an sau doi”, a spus Alin Gîrbaci, primarul orașului Darabani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA