26.6 C
Botoșani
sâmbătă, 13 iulie 2024

Noi condiţii pentru trecerea frontierei de stat cu Ucraina

News Conform unei informări oficiale trimise de Consulatul General al Ucrainei la Suceava, la 19 decembrie 2013 a intrat în vigoare OUG a Cabinetului de Miniştri al Ucrainei Nr. 84 prin care fiecare cetăţean străin (inclusiv cetăţeanul român) şi apatrid, pentru a intra şi călători în Ucraina, trebuie să confirme deţinerea fondurilor (numerar) în valoarea 80 EURO pe zi + 400 EURO extra.

Controlul asupra disponibilităţii financiare adecvate se face:

  • La misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale Ucrainei, în cadrul eliberării vizelor pentru a intra în Ucraina;
  • La punctele de trecere a frontierei de stat, controlul de frontieră;

La organe regionale ale Serviciului de Stat pentru Migraţii, în cadrul prelungirii şederii pe teritoriul Ucrainei şi aprobarea invitaţiilor la străini şi apatrizi pentru a obţine o viză în Ucraina.

Consulatul General al Ucrainei la Suceava informează cetăţenii români care vor să treacă frontiera de stat în Ucraina că trebuie să prezinte (spre verificare) scopul călătoriei şi disponibilităţile financiare adecvate, în conformitate cu normele de drept din Ucraina.

„Este important ca botoşănenii care vor să treacă graniţa să fie informaţi asupra condiţiilor. Îi invit, de asemenea, să consulte şi site-ul Ministerului Afacerilor Externe unde pot afla multe alte date folositoare prin care pot fi prevenite eventuale probleme.”, a declarat prefectul Costică Macaleţi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA