Noi cazuri de Hepatita A la ghetourile din municipiul Botoşani. Numărul îmbolnăvirilor cu această boală a ajuns la 15

0
1203

scandal ghtouri (11)

Alerta epidemiologica la ghetourile din Parcul Tineretului, unde imbolnavirile cu hepatita A au luat amploare. Numarul persoanelor diagnosticate cu aceasta  boala a ajuns la cifra 15, dupa ce saptamana trecuta erau 12 cazuri de la 8 cate au fost la inceput.

Vorbim de trei copii, unul de 3 ani, altul de 7 ani si celalalt de 12 ani  de la ghetourile din Parcul Tineretului care au fost internati, dupa ce au fost  diagnosticati cu hepatita A.

“Se inregistreaza in continuare cazuri noi de hepatita virala acuta A la copii din Parcul Tineretului.Pe langa cei 12 mai sunt inca trei cazuri noi, copii de 3 ani, 7 ani si 12 ani. Sunt izolati, in doua-trei saptamani o sa fie externati”, a declarat Ecaterina Chihaia, medic epidemiolog DSP.

Specialistii Directiei de Sanatate Publica monitorizeaza situatia si in paralel, pentru a preveni imbolnavirile, au fost vaccinati minorii care traiesc la ghetouri.

“S-a facut vaccinare la copii. Se fac intense actiuni de intrerupere a lantului epidemiologic, deci de a face imposibila contaminarea celor sanatosi  de la cei bolnavi, deci eliminarea cailor si mijloacelor de transmitere”, a adaugat Ecaterina Chihaia, medic epidemiolog DSP.

La nivelul judetului Botosani, anul trecut au  fost inregistrate 55 de cazuri de imbolnavire cu  hepatita A, iar anul acesta, in luna ianuarie s-au depistat 18 astfel de cazuri, in afara de cele  15 de la ghetouri.