13.7 C
Botoșani
joi, 29 septembrie 2022

Nicolae CIUCĂ: Guvernul va avea proiectul de buget în luna octombrie

Guvernul și-a asumat să vină cu proiectul de buget în luna octombrie, care va include majorarea pensiilor și a salariilor de anul viitor, a declarat miercuri, premierul Nicolae Ciucă, în deschiderea ședinței de Guvern.

Ar fi una din puținele ocazii când România intră într-un nou an cu buget adoptat, în contextul în care în majoritatea cazurilor acesta era adoptat în februarie-martie și ministerele funcționau „pe avarie” cu bugetul anului precedent.

Premierul a spus că Ministerul Finanțelor va veni cu bugetul în primă lectură nu mai târziu de 20 octombrie, astfel încât la nivelul Guvernului bugetul să fie adoptat nu mai târziu de 27 octombrie, iar în luna noiembrie bugetul să intre în Parlament la vot.

„Am discutat și ne-am asumat să venim cu proiectul de buget în luna octombrie, proiect prin care vom asigura continuitatea programelor de investiții, vom asigura implementarea programelor din PNRR, ne vom asigura că vom fi în măsură să gestionăm deficitul bugetar și inflația, concomitent cu identificarea resurselor bugetare pentru mărirea salariilor și a pensiilor începând cu anul viitor, totodată asigurând măsurile necesare pentru protejarea populației vulnerabile.

Ministerul Finanțelor și ordonatorii principali de credite vor veni cu bugetul în primă lectură nu mai târziu de 20 octombrie, astfel încât la nivelul Guvernului să fie nu mai târziu de 27 octombrie, iar în luna noiembrie bugetul să intre la analiză și vot în Parlament”, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Sursa: Economedia.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA