26.6 C
Botoșani
miercuri, 31 mai 2023

Nicolae Ciucă: România deschide un nou punct de frontieră cu Ucraina, la Vicovu de Sus

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, ieri, în debutul şedinţei de Guvern, deschiderea unui nou punct vamal între România şi Ucraina, la Vicovu de Sus.

Premierul Nicolae Ciucă şi omologul ucrainean, Denys Shmyhal, au participat joi, la deschiderea punctului de trecere a frontierei şi a biroului vamal Vicovu de Sus (România) – Krasnoilsk (Ucraina).

„O altă decizie este legată de o hotărâre de Guvern prin care asigurăm începând de mâine (n.r. vineri) deschiderea unui nou punct de trecere întrre România şi Ucraina. Este vorba despre trecerea frontierei de la Vicovul de Sus. Vom avea o întâlnire cu premierul Ucrainei”, a spus premierul Ciucă, la debutul ședinței de Guvern.

Potrivit lui Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, noul punct de trecere a frontierei va viza atât traficul internaţional de persoane în regim de trafic pietonal şi rutier, cât şi cu marfă, cu program de funcţionare permanent, permiţând astfel accelerarea şi facilitarea traversării frontierei de către persoane şi mijloace de transport.

Sursa: Antena3

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA