10 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

NESIMŢIRE sau ABUZ? VEZI cum te poţi alege cu amendă de la CNADNR chiar dacă ai plătit toate taxele şi ai respectat indicaţiile poliţiştilor

cnadnr

EDITORIAL. Vara trecută, la fel ca sute de mii sau chiar milioane de cetăţeni din această ţară, am mers pe litoralul românesc. Mi-am plătit toate taxele, inclusiv rovinieta, chiar dacă eram conştient că o plătesc degeabă şi că acei bani ajung în buzunarul unor şmecheri şi în niciun caz în drumurile din ce în ce mai proaste din România. La întoarcerea de pe litoral, am avut proasta inspiraţie de a intra pe “celebra” autostradă a soarelui. Pe anumite porţiuni era foarte aglomerat şi se circula mai rău decât pe o şosea de centură dintr-un oraş. La staţia de taxare de la Feteşti, poliţiştii de la Rutieră încercau să fluidizeze traficul şi făceau semn şoferilor să nu mai oprească pentru a plăti taxa către angajaţii CNADNR ci să-şi continue drumul. Am respectat indicaţiile agenţilor de poliţie, aşa cum era şi normal.

În cursul zilei de astăzi, 7 martie 2016, primesc un plic de la Poşta Română, în care găsesc un proces verbal emis de CNANDR şi întocmit pe 16 februarie 2016, prin care sunt informat că am comis o contravenţie. Conform procesului verbal, un agent constatator al CNADNR a “constatat la data de 16.02.2016 că vehiculul categoria 1, cu nr…., a utilizat podurile peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă la data de 30.08.2015, ora 15.14, locul A2 KM 144+100m, Feteşti, jud. IL fără a deţine peaj valabil”.

pv1

Bravo domnului agent constatator care ai “constatat” tu pe 16 februarie 2016 că eu am trecut pe la Feteşti pe data de 30 august 2015. Dar oare de ce nu ai constatat că poliţiştii de la Rutieră făceau semn şoferilor să-şi continue drumul? O fi cumva vreo înţelegere între CNADNR şi Poliţia Rutieră Română?

Îmi pun această întrebare, mai ales că factorul poştal care mi-a adus plicul de la CNADNR, mi-a spus că în ultimele zile a avut de împărţit zeci de astfel de procese verbale. Dacă într-o singură zonă din Botoşani, au fost zeci de procese verbale trimise, mă întreb: oarece câţi români trebuie să plătească amenzile în valoare de 130 de lei către CNADNR? De ce s-a făcut constatarea după cinci luni şi jumătate? Speră domnii de la CNADNR că mulţi nu îşi mai aduc aminte ce s-a întâmplat?

Pot să mă gândesc că a fost o acţiune intenţionată a celor de la CNADNR deoarece amenda este de 10 ori mai mare decât taxa de pod.

Mai mult, în procesul verbal se precizează: “contravenientul are OBLIGAŢIA să trimită la unitatea emitentă – CESTRIN, cu sediul în Bucureşti, b-ul Iuliu Maniu, nr. 401A, sector 6, în termen de 15 zile de la data comunicării PVCC, copii ale documentelor care atestă plata amenzii contravenţionale, împreună cu o copie a prezentului PVCC”.

pv2

Foarte tare, cei de la CNADNR nici măcar nu se obosesc să se informeze dacă şi-au încasat amenzile. Ne obligă tot pe noi să-i informăm că le-am dat banii. Halal instituţie a statului. Poate aude şi ministrul Transporturilor şi mai face curăţenie prin această instituţie care toacă enorm de mulţi bani publici iar drumurile sunt din ce în ce mai proaste.

Răzvan Sauciuc

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA