2.5 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

NESIMȚIRE. Așa arată un drum pe care Consiliul Județean Botoșani ar trebui să-l administreze GALERIE FOTO&VIDEO

Multe dintre drumurile din județul Botoșani sunt într-o stare jalnică iar unele dintre ele prezintă un risc mare de accidente. Dacă pe drumurile naționale s-a mai făcut câte ceva, cele județene, aflate în subordinea Consiliului Județean Botoșani, sunt impracticabile.

Un exemplu este drumul județean Trușești – Mășcăteni – Albești. Acest drum care are 10 kilometri lungime nu îl poți parcurge cu mai mult de 30 de km/h. Este plin de gropi și denivelat. Pe mai multe porțiuni nici măcar nu poți ocoli aceste gropi deoarece sunt una lângă alta. Pe un drum pietruit se circulă mai bine decât pe drumul județean Trușești – Albești dar pentru șefii județului nu reprezintă o problemă.

De doi ani de când este președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți nu are nicio realizare notabilă. Drumurile județene arată tot mai rău de la o lună la alta iar Macaleți tot vorbește la viitor, că va face. În 2017 au fost mulți bani pentru drumurile județene. În 2018 sunt mulți bani pentru drumurile județene dar … zeci de mii de oameni sunt condamnați să-și distrugă mașinile.

În aceste zone nu vine nimeni să deschidă nici măcar un magazin sătesc. Dacă o persoană are o problemă medicală sau dacă se produce un incendiu, ambulanțele și autospecialele ISU ajung foarte greu. Va răspunde Macaleți ori Birta (președintele Consiliului Județean Botoșani, respectiv vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani – se ocupă de drumurile județene) dacă o persoană moare pentru că nu a ajuns ambulanța la timp?

Va răspunde Macaleți ori Birta dacă un șofer încearcă să ocolească acele cratere și ajunge cu mașina într-un copac. Cu siguranță nu vor răspunde. Ei au lefuri de peste 10.000 de lei lunar și nu îi mai interesează să facă ceva pentru județul acesta.

Ne tot spun povești că vor face drumul strategic de 106 kilometri în sudul județului Botoșani. Și până va începe acel proiect, nu mai interveniți să plombați drumurile? Le lăsați pline de gropi vreo câțiva ani? Dacă vor fi contestații la licitație și durează vreo doi ani, cu tot cu procese, îi izolați pe acei oameni?

Șefii CJ-ului se plimbă cu Volkswahen Touareg și respectiv Volkswagen Amarok. Probabil, li se par bune drumurile. Din păcate, fraierii care le plătesc lor lefurile  nu au astfel de mașini care să facă față pe drumurile județene pline de gropi și denivelări.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

1 COMENTARIU

  1. Dar drumul spre Corni cum credeti ca arata??? E JALE. Nu se face nimic la nivel de judet, doar se aduna taxele de la multime. RUSINE CONSILIU JUDETEAN!RUSINE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA