31.7 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Negocieri între conducerea CJ Botoşani şi reprezentanţii sindicatului Spitalului Judeţean Mavromati

intalnire cj sindicate

Astăzi, la sediul Consiliului Județean Botoșani, a avut loc o întâlnire între Executivul Consiliului Județean, conducerea Spitalului Județean Botoșani și reprezentanții Sindicatelor pentru a încerca o abordare cât mai corectă atât asupra problemelor financiare cu care se confruntă unitatea medicală cât și pentru găsirea unor soluții cât mai clare pentru a mulțumi toate părțile implicate.

S-a ajuns la o concluzie comună, și anume că, pentru eficientizarea activității Spitalului,  este nevoie de o reorganizare și o reașezare a secțiilor și a personalului medical.

Astfel, având în vedere că s-a alocat, la început de an, de la Consiliul Județean, către unitatea spitalicească, o  sumă de 1,8 milioane de lei pentru acoperirea unor necesități,  de comun acord,  s-a stabilit repartizarea, lunar, a sumei de 300.000 lei pentru promovarea în grad a asistenților medicali și pentru plata tichetelor de masă începând cu luna ianuarie 2015 pentru următoarele șase luni de zile.

“Am smuls promisiunea că, de aici înainte, conducerea Spitalului și reprezentanții Sindicatului vor conlucra, ceea ce până acum nu s-a întâmplat. De asemenea, cele două părți și-au arătat disponibilitatea de a demara întâlniri cu responsabilii secțiilor unității spitalicești pentru reorganizarea acestora cu scopul eficientizării activității și împiedicarea acumulării de datorii”, a declarat Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean Botoșani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA