20.6 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Necunoscutele cardului de sănătate

card sanatate

De la 1 mai, cardul de sănătate va deveni principalul instrument de validare a serviciilor medicale. Până acum, 95% dintre români au primit documentul. Mulți însă nu știu la ce folosește sau ce informații conține. Alții refuză folosirea lui. În plus, medicii se plâng că noul sistem le îngreunează munca și micșorează astfel durata consultațiilor, care oricum este destul de scurtă.

Cu doar o lună și jumătate înainte să devină obligatorii, activarea cardurilor de sănătate pune destule probleme atât medicilor, cât și pacienților: „Așteptăm activarea cardului. Eroare activare card, unitate de management indisponibilă. Mai cerem o dată accesul pe server”.

Astfel de erori îngreunează activitatea doctorilor. De exemplu, un medic de familie din județul Constanța are pe liste aproape 2.000 de pacienți, din patru localități. Deficiențele apărute înseamnă mai puțin timp pentru consultații.

„Sunt aceste interferențe de sistem care pot să blocheze sistemul informatic și al programului de cabinet și atunci trebuie să mai așteptăm 5-10 minute”, spune dr. Cristian Dobre, medic de familie.

Citeşte mai mult pe Digi24 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA