15.4 C
Botoșani
miercuri, 28 septembrie 2022

Navă sub drapelul Republicii Moldova, aflată în Marea Neagră, lovită de un obuz.Doi oameni grav răniți

Navă MILLENNIAL SPIRIT a fost lovită de un proiectil în apele neutre ale Mării Negre. Nava este înregistrată sub drapelul modovenesc, iar incidentul ar fi avut loc la 12 mile sud de portul Pivdenny, ce se află aproape de Odessa.

Membrii echipajului navei Millenial Spirit sub pavilionul Republicii Moldova, lovită de un obuz în apele neutre din Marea Neagră au fost salvaţi, însă doi dintre ei sunt în stare gravă, informează Agenţia Navală a Republicii Moldova.

Echipajul este format din cetăţeni ruşi. Agenţia Navală informează că vineri nava Millenial Spirit sub pavilionul Republicii Moldova a fost lovit de un obuz în apele neutre din Marea Neagră. Potrivit unui comunicat emis la ora 15.10, au fost desfăşurate operaţiuni de salvare de către autorităţile din Ucraina, membrii echipajului au fost salvaţi.

Este vorba de 2 membri ai echipajului, aceştia fiind în stare gravă. „Agenţia Navală a Republicii Moldova informează că la data de 25.02.2022, nava Millenial Spirit IMO Nr. 7392610 (nava de tip Chemical Tanker) sub pavilionul Republicii Moldova fiind în apele neutre din Marea Neagră (46°22.221’N, 031°07.095’E) a fost lovit de un obuz (nu se cunoaşte sursa lansării obuzului). La bordul navei a izbucnit un incendiu, echipamentele şi bărcile de salvare au fost distruse, echipajul navei a părăsit nava echipaţi doar cu veste de salvare. La moment se petrec acţiuni de salvare de către navele din preajmă. Echipajul navei este format din cetăţeni ai Federaţiei Ruse”, potrivit ANRM. Operatorul navei este persoană juridică din Ucraina.

Sursa: Mediafax

Foto: Mediafax

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA