22.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Municipiul BOTOȘANI se implică pentru a șaptea oară consecutiv în campania de mediu “Earth Hour”

earthhour

Anul acesta mesajul și îndemnul nostru pentru comunitatea Earth Hour din Botoşani este „Dăruiește naturii din energia ta”. Îi invităm pe botoşăneni să stingă luminile în case și să iasă la o alergare nocturnă, la o tură cu bicicleta sau o simplă plimbare simbolică prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. În loc să consumăm energie acasă, putem alege să dăruim propria energie, în aer liber.

Provocăm botoşănenii și asociațiile locale să organizeze, pe parcursul lunii martie, acțiuni de mediu care vor culmina pe 28 martie cu un cros de amploare, pe un traseu prestabilit – Crosul “Ora Pământului”, unde să se adune toți cetățenii preocupați de natură și pasionații de alergare.

Activitățile nu au o natură competitivă, ci au rolul de a aduce oameni cu valori și interese similare împreună și să promoveze cauza de mediu odată cu orașe din întreaga lume. Ne vom consuma energia alergând sau plimbându-ne, pentru a semnala că mediul este un subiect de interes major pentru noi și mai actual decat oricând și că suntem pregătiți să investim propria energie pentru a-l proteja. Dorim să promovăm, în același timp, mijloacele de deplasare prietenoase cu natura și benefice pentru organism.

Botoşănenii sunt aşteptaţi pe data de 28 martie a.c., în intervalul orar 20.30 – 21.30, în fața sediului Primăriei Botoșani (strada Piața Revoluției nr. 1), la o serie de acţiuni menite să tragă un semnal de alarmă privind risipa consumului de energie electrică pe care îl facem zi de zi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA